Esittely

Olemme Heikki Peippo ja Hanna Vierikko Simpeleeltä, Etelä-Karjalasta. Perheeseemme kuuluu meidän ja koirien lisäksi myös lapset Lauri ja Aino-Kaisa, joista etenkin ensimmäinen on aktiivisesti mukana koiratoiminnassa. Vaikka kasvattajanimi kuuluu virallisesti Heikille, ovat Hanna ja nyttemmin myös Lauri ovat toimineet kasvatuksen päinä. Kennelnimi Petäjikön johtaa samannimiseen tilaan, Heikin synnyinkotiin jossa edelleen asumme.

Heikki on ollut tekemisissä dreevereiden kanssa lähes koko elämänsä ajan, ensimmäinen tuli perheeseen 60-luvun alkupuolella. Pystykorva saapui taloon 1982. Heikin perheessä oli aikaisemmin ollut dreeveripentueita ilman kennelnimeä. Vaikka pääpaino onkin ollut dreevereissä, niin kennelin ensimmäinen kennelnimellinen pentue oli pystykorvapentue vuodelta 1994.

Hanna tuli mukaan kuvioihin 1990-luvun alussa ja muistelee dreeveritoiminnan alkua näin: "Tutustuin rotuu ensimmäisen kerran joulukuussa 1992 kun tapasi ikiliikkuja Tytin ensimmäisen kerran.... mahdoton matomainen olento joka oli samaan aikaan ainakin kolmessa eri pisteessä. Vaan siitäpä se alkoi, harrastus tämän rodun kanssa. Seuraavana syksynä löysin itseni ensimmäisen kerran Tytin kanssa kokeesta, huima kokemus kun ei tiennyt yhtään mitä piti tapahtua. Siinähän se meni, tuomarikussille tuli lähtö ja jo 1994 löysin jo itseni järjestön jalostustoimikunnan sihteerin paikalta! Opintäyteisiä vuosia jalostustoimikunnassa tuli hupsheikkaa 16 vuotta. Tässä sitä edelleen pyöritään koirien kanssa metsässä, kokeessa ja pentulaatikossa, ei ole vapaa-ajan ongelmia. Antoisaa toimintaa kaikkiaan."

Tytistä kasvoi lopulta Petäjikön kennelin kantanarttu, ja ensimmäinen dreeveripentue syntyi 1997, ja tämän jälkeen kasvatustyö on jatkunut tähän päivään asti ja jatkuu toivottavasti vielä tulevaisuudessakin.

Pystykorvien osalta jalostustyö on hiljentynyt toisen pentueen jälkeen. Petäjikön Tellua yritettiin saada monesti kantavaksi, mutta yritykset epäonnistuivat joka kerta. Tarkoituksena on jatkaa toimintaa mikäli olosuhteet sen mahdollistavat.

Heikki ja Hanna ovat toimineet dreevereiden ja pystykorvien kilpailutoiminnassa myös pitkään. Heikki sai DRAJ-palkintotuomarioikeudet 1985 ja LINT-oikeudet 1993, Hanna hankki molemmat vuotta myöhemmin ja DRAJ-ylituomariuden 2000-luvulla. Myös Lauri sai DRAJ-palkintotuomarioikeudet täytettyään 15 vuotta ja pätevöityi Suomen nuorimmaksi ylituomariksi 22-vuotiaana. Kaikki ovat olleet aktiivisesti mukana tuomaritoiminnassa, Hanna ja Heikki pystykorvilla 2000-luvun alkupuolella, ja tuomaroineet myös dreevereiden SM-kisoissa monia kertoja. Hanna on valittu mm. Rautjärven RHY:n vuoden tuomariksi 2011 ja Heikki sai saman palkinnon 2013.

Kasvatustyössä kuljemme pitkälti omaperäisellä linjalla, yrittäen välttää nk. valtalinjoja. Oma polku on rakennettu sieltä 1997 pentueesta lähtien josta edelleen juontavat tämän päivän nartut joista kasvatamme tulevia ajureita. Taustatyötä täytyy tehdä tähän enemmänkin kuin katsoa sukutauluja. Yritämme aina itse saada selville valitun uroksen hyvät ja huonot puolet, kiitos kuuluu usein myös luotettaville kavereille joiden sanaan voi luottaa.

Petäjikön kennel
(C) Lauri Peippo 2022
Luotu Webnodella
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita